secondhandlove

Mijn liefde voor tweedehands gaat al enkele jaren mee. Rommelmarktjes afschuimen is dan ook één van mijn favoriete bezigheden om mijn zondag mee te vullen. Ik vind het fantastisch om te zien welke schatten, maar ook welke prullen mensen hebben. Mensen kunnen een gans leven bewaren op hun zolder of in hun kelder. Wanneer het rommelmarkt seizoen dan is aangebroken mogen alle spullen nog eens van onder het stof gehaald worden. Lustige kopers proberen ‘deals’ te sluiten met de verkopers en kinderhanden worden weer gevuld met speelgoed die een week later alweer vergeten is.

Tweedehands kopen vind ik leuk om deze twee voornaamste redenen. 1. Het plezier die je hebt als je dat ene kleedje, die ene doos met blokken of dat tasje die je al jaren zoekt eindelijk hebt gevonden voor een schappelijke prijs. De jacht op zich. 2. We leven in een wegwerpmaatschappij en dat vind ik soms ontzettend jammer. Dingen die je eerst zo dierbaar waren en waar je hoogst waarschijnlijk veel geld voor betaald hebt, smijt je nu zomaar de vuilnisbak binnen terwijl je er anderen nog een plezier mee kan doen. Jouw afdankertjes zijn voor anderen van onschatbare waarde.

Nu ik zelf een zoon heb, die nu op zijn 12 weken al ‘kluiten van mensen’ kost, heb ik ook besloten om voor hem zoveel mogelijk tweedehands te kopen. Niet omdat ik gierig ben, of omdat hij geen nieuwe spullen verdient ( die krijgt hij ook meer dan genoeg 😉 ) wel omdat er tussen al die ‘preloved’ spulletjes nog echte pareltjes zitten.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *